Onze activiteiten

Onze Activiteiten

Naast onze vaste donateurs worden er vanuit het Bestuur en andere vrijwilligers regelmatig activiteiten georganiseerd, zowel in Nederland als buiten Nederland, om geld in te zamelen voor Hand in Hand.

Zo worden er in het Kriya Yoga Centrum in Sterksel regelmatig concerten gegeven en/of veilingen gehouden.
Ook in de Kriya Yoga Ashram in Tattendorf (Oostenrijk) worden tijdens grote programma’s veilingen gehouden.

Een grote 2-jaarlijkse activiteit is de Balashram Trek, die door Hand in Hand Engeland wordt georganiseerd.

Concerten

Tijdens programma’s in het Kriya Yoga Centrum in Sterksel worden regelmatig Gong concerten gegeven, waarbij de opbrengst voor Hand in Hand is. Gemiddeld wordt er zo’n avond € 500,– opgehaald.

Tijdens het Kriya Programma in augustus 2023 was er naast een gongconcert, tevens een benefiet concert van Dana Devi en Tammo Heikens.
Hieronder vind je een korte impressie van dit meditatieve concert. Zie voor meer informatie over Dana Devi haar website.

De concerten hebben meer dan € 1.500,– opgebracht.

Veilingen

Regelmatig worden er tijdens de Kriya Yoga Meditatie Programma’s in Sterksel veilingen georganiseerd van foto’s van de Meesters, boeken over Kriya Yoga, sieraden gemaakt door deelnemers en/of vrijwilligers en andere Kriya Yoga georiënteerde dingen.
De laatste veilingen, die plaatsvonden in de ashram van de Kriya Yoga in Tattendorf (Oostenrijk) en de Kriya Yoga ashram in Sterksel (Nederland) hebben samen € 5.400,– opgebracht.

Balashram Trek

De Balashram Trek wordt iedere 2 jaar georganiseerd door Hand in Hand Engeland. Er wordt een reis georganiseerd naar iedere keer een ander land, met als doel geld in te zamelen voor de Balashram School. Er zijn al Treks geweest naar o.a. Tanzania, de Sinaï woestijn, Himalayas en de laatste Trek in 2022 naar Schotland. Deelname aan de Trek is mogelijk voor mensen die zijn ingewijd in de Kriya Yoga Meditatie. ’s Morgens en ’s avonds zijn er meditaties en lezingen en overdag wordt er gewandeld.

Voorwaarde voor deelname aan deze Trek is dat je minimaal een bepaald bedrag doneert voor de Balashram School.
Je kunt dit bedrag zelf doneren, maar je kunt er ook iets voor gaan doen, waarmee je geld inzamelt. Het is heel leuk om te zien hoe creatief mensen zijn om geld te verzamelen. 
De laatste Trek in 2022 in Schotland heeft meer dan € 120.000,– opgebracht. 

De volgende Balashram Trek staat gepland voor juni 2024 en zal plaatsvinden in Zwitserland.