Doneren

De Stichting Hand in Hand is geheel afhankelijk van donaties en giften.
In Nederland zijn er belastingregels die doneren makkelijk en voordelig maken. De Stichting Hand in Hand heeft de ANBI status, waardoor giften aftrekbaar zijn van de belasting.

Om je een indicatie te geven van wat er nodig is:

Voor € 67,– help je een kind in de basisbehoefte gedurende 1 maand.
Voor € 137,– help je een kind in alle behoeftes voor 1 maand.
Voor € 804,– help je een kind in de basisbehoefte voor een heel jaar.
Voor € 115,– help je 80 kinderen in afgelegen gebieden medisch te behandelen.

Je kunt kiezen voor

  • een eenmalige gift
  • een periodieke schenking 

Eenmalige gift
Deze zijn aftrekbaar van de belasting, mits de totale som van al je giften in een jaar niet boven de 1% van het bruto jaarinkomen uitkomt.

Periodieke schenking

Wanneer je Hand in Hand voor een langere periode wilt steunen, dan kan dit door met een periodieke schenking van minimaal 5 jaar hetzelfde bedrag per jaar te doneren. Deze schenking is in zijn geheel aftrekbaar van de belasting, hierbij geldt geen minimum.

Periodieke schenking voor langere tijd (minimaal 5 jaar)

Wanneer je ons wilt steunen voor een een periode van (minimaal) 5 jaar en waarbij je 5 jaar hetzelfde bedrag wilt doneren, dan is dit in zijn geheel aftrekbaar van de belasting. Hiervoor geldt geen belastingvrije voet van 1%. Je kunt dit maandelijks doen, per kwartaal of jaarlijks, dat bepaal je zelf.
Voor de belastingdienst dien je hiervoor een overeenkomst met Hand in Hand aan te gaan.

Hiervoor is het nodig om een voorgeschreven formulier van de belastingdienst “overeenkomst periodieke gift in geld” in te vullen.

Dit formulier kun je per post naar Hand in Hand Nederland, Heezerweg 7a te 6029 PP Sterksel sturen of per e-mail naar de penningmeester van Hand in Hand, info@handinhandnederland.org.
Een kopie van de overeenkomst krijg je, nadat de penningmeester hier een contractnummer op heeft aangegeven, weer terug. Dit nummer heb je nodig voor de belastingaangifte.

 

Bankrekening nummer
IBAN: NL64 INGB 0002 7637 56
t.n.v. Stg Hand in Hand organisatie voor Humanitaire Hulp

Anbi nummer
RSIN/Fiscaalnr. ANBI : 818161413